Koortslip


Koortslip

Heeft u ook last van koortslippen? Hoe herkent u koortslippen? Tijdens een koortslip ontstaan, meestal plotseling, kleine, vochthoudende blaasjes. Na enkele dagen gaan de blaasjes open en ontstaan er wondkorstjes en kloofjes. De plekjes hoeven zich niet alleen rond de mond te tonen. Ook de neus, kin en de schouders is mogelijk. Het schoonmaken na een aanraking van de blaasjes is belangrijk om verdere ontsteking te ontlopen.

Koortslip informatie

Wat is een koortslip, wat kun je er tegen doen en is het besmettelijk? Vragen waar mensen met een mogelijke koortslip mee te maken krijgen. Sinds kort geeft koortslippen.info (koortslip) antwoorden op vragen over koortslippen.

Voorkomen van de koortslip

De enige manier om een koortslip te voorkomen, is de veroorzakers van de koortslip weg te nemen. Koortslip voorkomen door lippenbalsem met zonnefilter te gebruiken, vooral op wintersport en in de zomer. Verder is een goede weerstand een vereiste om een koortslip te voorkomen. Aanraders zijn: gezond eten, genoeg sporten en voldoende slapen. Gebruik handdoeken en voorwerpen uitsluitend voor uzelf, en niet samen met een ander.

Koortslip gevaarlijk

Baby\’s hebben nog een slecht afweersysteem, waardoor zij kans hebben op een hersenvliesontsteking wanneer zij een koortslipinfectie oplopen. Blaasjes op of om de mond, koorts, slecht drinken en sufheid kunnen wijzen op een besmetting met het koortslipvirus. Om besmetting te voorkomen kunnen mensen met een koortslip 3 dagen voor het ontstaan van blaasjes tot het moment dat ze zijn ingedroogd beter niet nauw contact hebben met baby\’s. Verder is het aan te raden om de handen goed schoon te houden.

Koortslippen behandelen

Hoe kan een koortslip worden behandeld? Een Herpes besmetting is niet te genezen wanneer deze eenmaal in het lichaam aanwezig is. De duur van de feitelijke koortslip kan wel worden ingekort. De irritatie kan worden verminderd door crèmes en lipsticks. Het is van belang dat het geneesmiddel alleen op de blaasjes gebruikt wordt, en niet teveel eromheen. Door het uitsmeren kan de besmetting namelijk uitbreiden. Het is slim de wondjes goed schoon te houden, dan helen ze sneller. Wanneer de blaasjes zijn ingedroogd, kunnen deze worden ingesmeerd met lippenbalsem, vaseline of zinkolie.